I-Bee kasten

Wij gebruiken I-Bee kasten voor onze bijenvolken. De reden hiervoor is het grote gebruiksgemak. Deze bijenkast van een speciaal hard kunststof met een schuimstructuur is een unieke bijenkast die door De Valksche Bijenhof ontwikkeld is. Het concept is ontstaan door een zoektocht om de voordelen van Segeberger (tempex) bijenkast en die van een houten kast te combineren. Het resultaat is deze bijenkast met een frisse uitstraling van hoogglans witte zijwanden in combinatie met matgrijze voor- en achterzijden.

2BK’s, 1HK, Dekplank en bodem

Zeer geschikt voor de hobby imker met gevoel voor design en die zuinig is op zijn rug! De kasten zijn niet zo zwaar als houten kasten (2BK, 1HK, Deksel en dekplank: samen 12kg), ze zijn erg duurzaam, hebben een goed isolerend vermogen, zijn bijzonder makkelijk schoon te maken, ongevoelig voor bacteriën, hoeven niet geschilderd te worden, gebruiken spaarkast onderdelen zoals ramen e.d., zijn makkelijk te tillen vanwege grote geïntegreerde handgrepen, stapelen makkelijk (weinig bijen pletten), schuiven niet makkelijk d.m.v. onder dopjes, wat erg handig is bij het (eventueel) vervoeren van de kasten.

Onderzijde bak

De bakken staan op een iets aangepaste Nicot bodem welke ook heel eenvoudig is schoon te maken. Ook zijn deze kasten ongevoelig voor spechten.

Meer informatie over de I-Bee kast vindt je hier.